rondreis sardinie

  • jacob en berta

    De kogel is door de kerk. We gaan niet met de auto en vouwwagen maar hebben een vliegreis bij Alitalia geboekt en komen op 16 juni om 23.00 uur aan in Alghero

    We zijn kampeerders en nemen genoegen met een trekkershut of een ingerichte tent.

    De eerste 5 nachten zijn geboekt bij La mariposa in Alghero en vervolgens…

    Dat is voor ons nog koffiedik kijken. We nemen na 3 dagen een huurauto en willen twee of drie keer verkassen.

    We blijven wat langer, dus zitten we wel naar niet te dure overnachtingen te kijken.

    Dus willen we graag een uitgangspunt waar van uit we tot drie uur van een bezienswaardigheid afzitten. Alhoewel Sardinie een prachtig strand heeft is dat niet ons hoofddoel.

    Dus… Wat zijn tips. Wat zou je het beste kunnen gebruiken als uitgangspunt? Eerst Alghero en dan Calgliari en dan naar de Oostkust en waar kan ik dergelijke goedkope overnachtingen vinden in trekkershutten of iets dergelijks. Opeen camping, waar we dan gebruik maken van het toiletgebouw. Of toch Agriturisme. Ons uitgangspunt is, dat we zo nu en dan toch zelf moeten kunnen koken. Onze interesse: bezienswaardigheden, niet teveel opgravingen, zo nu en dan een stad,en het strand zien we wel in Alghero, waar we ook weer willen eindigen

    Dus: vraag 1; welke route kunnen we het beste maken. Hoe vind je goedkope overnachtingen (2 personen (50+)

    Vraag 2: er zit veel verschil tussen auto-verhuurbedrijven. Wat is verstandig Nu reserveren of daar heen gaan en dan zien. We hoeven geen nieuwe auto.

  • jacob en berta

    Onvoorstelbaar, dat hier niemand op heeft gereageerd.

    We hebben het zelf uitgezocht, en alles is prachtig verlopen

    Op booking.com kun je vooral in het laagseizoen kamers boeken of zoals wij wilden appartementen met kookgelegenheid, voor prijzen tot 50 euro per nacht.

    In het hoogseizoen worden de prijzen ruwweg verdubbeld.

    Als iemand wat wil vragen, dan kan dit. Wij hebben genoten!

  • lwinkelmolen41@gmail.com

    hallo,wij('n clubje van 3campers met ^pers.)willen midden mei 2014 'n rondreis in sardinie maken zijn er mensen die dat al eens gedaan hebben?of kan iemand me vertellen waar ik hier informatie over kan krijgen,zelf heb ik diverse reizen in de aanbieding b.v. marokko-sicilie-noorwegen zwedene.d

  • jacob en berta

    Hallo

    In 2013 zijn we in het voorseizoen naar Sardinie geweest. We zijn in Alghero begonnen en langs de westkust naar beneden gezakt. Halverwege weer een overnachtingsadres gepakt en vandaar verschillende tochten gemaakt, vervolgens naar de toeristische oostkust (aan de lant van Italie) gegaan en daar allerlei uitstapjes gemaakt en vervolgens, boven langs weer naar Alghero.

    Vraag maar waar jullie in zijn geinteresseerd.

    Wij hebben appartementen en tenthuisjes gehad en B en B's Jullie hebben al een camper. Dus je hebt onderdak, maar wij hebben ervaren, dat je eigenlijk het beste in het voorseizoen tenthuisjes kunt huren, De prijzen voor een tenhuisje ligt niet zo veel boven een camperplek op een camping.

    Het is voor seizoen, hou er rekening mee,dat er nog niet zo veel te doen is op campings.

    Het seizoen begint op exact 1 juli, en dan zien je plotseling op de toesristisdche stranden dat het wel heel druk wordt.

    Wel en dat vonden wij heel positief is er op veel plaatsen wifi (handig voor ons om de volgende overnachtingsplek te boeken)

    De wegen zijn over het algemeen vrij goed,er ligt ook nog een snelweg over het eiland. Soms wil je even opschieten en dan kan dit prima.De taal is een soort Italiaans, en als je op niet toeristische plekken komt,geeft dat soms wel wat problemen, want Engels, Duits of Frans spreken ze niet. en soms spreken wij ons Italiaans anders uit, dan zij begrijpen.

    Maar het is niet ongebruikelijk als je de weg vraagt, dat ze je 10 minuten bezig houden,en … dan blijkt het vlakbij te zijn.

    Vaak rijdt men ook even voor je aan.Aan de West kust en in het zuiden is het vrij toeristisch, ze spreken daar volop Engels en soms duits. De campings zijn goed uitgerust

    goed sanitair, tenminste waar wij geweest zijn.

    Aan de oostkust zijn de prijzen redelijk goedkoop in de restaurants.

    Het eiland heeft heel veel Naraghe's. Er zijn een aantal heel mooie, maar als ze er vijf hebt gezien, heb je ze allemaal welgezien.

  • timonvandenbrink@hotmail.com

    Alghero is een prachtbestemming, trouwens, heel Sarda is prachtig. vanaf alghero naar Bosa ( richting zuiden ) is heel mooi. pak noord Sardinie, daar is genoeg te zien, erg mooi. Naa de oostkant, ( costa smeralda ) Santa theresa di galura, palau, olbia, het is allemaal prachtig