Leuke plekken gezocht in noord-oost sardinie

  • Pitjes10@hotmail.com

    Wij gaan 15 t/m 3 augst 2013 naar sardinie. De laatse vakantieweek hebben we een zeilboot gehuurd en gaan een week zeilen rondom La Maddalena! De eerste twee weken willen we graag op twee plekken kamperen!

    Algelopen zaterdag zijn we naar de super leuke sardiniebeurs geweest en weten nu dat we nog twee weken naar de oostkust willen.

    De afgelopen 5 jaar zijn we naar corsica geweest, we weten dat sardinie niet te vergelijken is, maar we hopen toch wat tips te kunnen krijgen over leuke zwemplekken, stadjes, wandelingen , campings , restaurantjes etc.

    We komen rond 15 juli aan ( helaas halen we 14 juli net niet!) in Olbia, we zijn een sportief gezin met 3 kids ( 13, 11 en 9 jaar), we kamperen met tent en houden van niet al te grote campings, mag best een beetje rommelig zijn, fijn als er water ( strand,zwembad,riviertje) op de camping is, een klein restaurantje/winkeltje is fijn , maar geen must!

    De eerste week willen we graag in de buurt van Dorgali gaan kamperen, we willen graag de kust en het binnenland verkennen, we houden van wandelen ( ongeveer 2/3 uurtjes, langer trekken de kids het niet), een wandeling in de bergen met evt leuke watervalletjes, stroomjes is leuk, maar ik heb gehoord dat dat moeilijk is in sardinie! Een mooie strandwandeling gecombineerd met een stukje binnenland is ook leuk. In corsica heb je op vele leuke strandjes leuke restaurantjes, heb je die in sardinie ook ? Leuke, gezellige stadjes bezoeken vinden we ook leuk! Of een dagje lekker naar een leuk strandje(gecombineerd met een wandeling er naartoe)

    Leuke, aparte eettentjes,barretjes, restaurantjes zijn we ook altijd naar op zoek!

    De tweede week willen we graag weer naar het noorden, We zoeken daar een leuke camping,stadjes,uitstapjes etc. Tussen olbia en porto cervo ( ja, daar willen we ook heen, we zijn veel te nieuwschierig naar alle dikke auto 's en mooie jachten!),

    Ik hoop dat iemand ons leuke tips kan geven! Alvast bedankt!

  • Pitjes10@hotmail.com

    Nog even een aanvulling voor campinginfo!

    In corsica vinden we camping les oliviers in porto erg mooi,

    Camping panomarique in Lumio bij calvi

    La vetta in in de buurt van porto vecchio!

  • tkriek

    Hallo,

    Leuk dat jullie op de beurs waren. Dorgali is een leuke omgeving, we zijn er een paar dagen geweest (agriturismo Nuraghe Mannu). Je hebt naast de camping in Cala Gonone ook de mogelijkheid om bij de boer te kamperen, meer of minder luxe met zwembad. Er worden veel excursies georganiseerd naar bijvoorbeeld Tiscali, Gola Gorropu of langs de kust. Strandjes zijn er genoeg, al dan niet per auto bereikbaar, maar de mooiste stranden zijn niet per auto te bereiken maar per watertaxi. Met een goeie kaart kan je ook zelf wandelingen uitstippelen. Plaatsen zoals Oliena, Dorgali en naar het noorden toe zoals Torpè zijn leuk om te bezoeken. Cala Gonone biedt zelf veel restaurantjes, ook langs de boulevard.

    Kamperen bij de boer

    Excursies hier vindt je ook wat links naar excursies met gidsen